Clinton kiest Tim Kaine als running mate

time icon
EPA

Hillary Clinton heeft senator Tim Kaine gekozen als running mate. De keuze voor Kaine als potentieel vice-president komt niet geheel onverwacht. Hij werd al genoemd als een van de grootste kanshebbers.

Kaine (58) is senator voor Virginia. Het zal zijn taak worden om die belangrijke swing state voor de Democraten te winnen.

Clinton zal Kaine vanavond officieel voorstellen op een partijbijeenkomst in Miami. Ze maakte haar keuze nu bekend via een tekstbericht aan haar aanhangers.

Hillary Clinton
@HillaryClinton
I'm thrilled to announce my running mate, @TimKaine, a man who's devoted his life to fighting for others. -H
3 jaar geleden

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tim Kaine is Senator van Virginia

Clinton belde Kaine aan het begin van de avond om hem de baan aan te bieden, waarop hij het aanbod aannam. Vervolgens bracht Clinton president Obama op de hoogte van het besluit.

Op Twitter reageerde Kaine verheugd op het besluit van Clinton.

Tim Kaine
@timkaine
Just got off the phone with Hillary. I’m honored to be her running mate. Can’t wait to hit the trail tomorrow in Miami!
3 jaar geleden

Clinton zal de komende dagen tijdens de partijconventie haar best doen om alle negatieve publiciteit van afgelopen week naar de achtergrond te drukken. De Republikeinse kandidaat Donald Trump stortte zelf of via zijn medestanders allerlei beschuldigingen over "crooked Hillary" uit tijdens de Republikeinse conventie in Cleveland. 

Die Republikeinse aanvallen werden binnen het kamp van de Democraten met afschuw en verbijstering ontvangen.

STER Reclame