Deel Amsterdamse Rivierenbuurt ontruimd

In Amsterdam is een man met een baby in zijn armen uit het raam gesprongen. Beiden overleefden de val niet. De man sprong rond het middaguur uit een woning op de tweede verdieping in de Eendrachtstraat. In het appartement werd de moeder van de man dood aangetroffen.

De doodsoorzaak van de vrouw, de oma van het kind, is nog niet bekend. De politie gaat ervan uit dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen. 

De man en de moeder van het bijna een jaar oude kind waren drie maanden geleden uit elkaar gegaan. Toen de moeder vandaag bij de woning aankwam om haar kind op te halen, draaide de man door. Hij haalde een granaat tevoorschijn en trok zijn ex een kamer in. De vrouw wist aan hem te ontkomen en vluchtte de woning uit.

De politie werd meteen daarna gebeld en kwam met een arrestatieteam en onderhandelaars. Korte tijd later sprong de man echter met het kind uit het raam. Politiemensen hebben zich ontfermd over de moeder van het kind.

Handgranaat gevonden

De Explosieven Opruimingsdienst heeft in de woning een handgranaat gevonden. De dienst heeft de granaat ontmanteld en afgevoerd. De politie had eerder al de omliggende woningen ontruimd en de straat afgezet.

Buurmeisje zag het gebeuren

Een buurmeisje heeft de fatale sprong gezien, vertelde een vrouw aan AT5. "Mijn buurmeisje op één hoog heeft ze langs het raam zien vallen. Zij is nu mee met het traumateam, denk ik". 

Een buurman had de man vaker gezien in de buurt. "Hij was altijd even lief met dat kindje in de buggy". Hij stelt dat de moeder in het appartement aan de Eendrachtstraat woonde. De man woonde volgens hem elders.

STER reclame