Dit zou de jongen zijn die gisteravond mensen aanviel in de trein bij Würzburg

Op internet is een video gezet waarop vermoedelijk de man te zien is die gisteravond in het Duitse Würzburg passagiers aanviel. De video is verspreid door het persbureau Amaq News Agency, dat gelieerd is aan terreurgroep IS. 

De video duurt ruim twee minuten en heeft de titel Duitsland - Video van de IS-soldaat Muhammad Riyad die de Würzburg-aanval uitvoerde. Riyad noemt zichzelf "een soldaat van het kalifaat". Hij waarschuwt, met een mes in zijn hand, voor meer aanvallen door IS "in elk dorp, stad en luchthaven". 

'Ik wil hier in Duitsland mijn doel bereiken'

Bij de aanval in de trein raakten vier mensen zwaargewond. Het gaat om leden van een familie uit China. Er raakte ook iemand lichtgewond. 

De Afghaan, die twee jaar geleden alleen naar Duitsland kwam, vluchtte na de aanval op de passagiers maar werd doodgeschoten door leden van een arrestatieteam. De autoriteiten zeggen dat er geen andere keus was omdat de jongen agenten bedreigde.

Thuis bij de dader, een Afghaanse jongen, is een zelfgemaakte IS-vlag gevonden. Ook lag er een brief waaruit volgens de Beierse autoriteiten blijkt dat hij geradicaliseerd was. De Beierse minister Hermann zei eerder dat nog onduidelijk is of hij door IS is aangestuurd. 

STER reclame