Jet Bussemaker ANP

Geen subsidie voor stichting die homoseksuele relaties ontmoedigt

tijd van publicatie

Minister Bussemaker zet de subsidie stop voor een stichting die homo's oproept om geen seksuele relatie aan te gaan met iemand van hetzelfde geslacht. De minister zette eerder al vraagtekens bij de doelstellingen van de stichting Hart van Homo's, maar trok de subsidie niet in.

Stichting Hart van Homo's roept homo's op tot celibataire vriendschappen in plaats van seksuele relaties. De stichting noemt homoseksuele gevoelens "een gevolg van de gebrokenheid in de schepping". 

Onder andere met lesmateriaal op scholen, coaching en een bootcamp verspreidde de stichting zijn ideeën over homoseksualiteit. 

Subsidie hervatten

Via een brief aan de Kamer laat Bussemaker weten de subsidie aan het samenwerkingsverband waar Hart van Homo's onderdeel van is onmiddellijk stop te zetten. De minister kon de subsidie aan Hart van Homo's niet gericht stopzetten, dus is de financiële steun voor het hele samenwerkingsverband ingetrokken.

Het samenwerkingsverband LCC+ bestond uit het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP) en Weerbaar in Seksualiteit (WiS). WiS was verantwoordelijk voor stichting Hart van Homo's. 

De minister nodigt het samenwerkingsverband uit opnieuw een subsidieaanvraag in te dienen zonder het deel dat verantwoordelijk is voor Hart van Homo's. Daarna kan de subsidie aan LCC+ worden hervat.

STER Reclame