Asscher tijdens de wekelijkse persconferentie ANP

Vice-premier Asscher roept de Turks-Nederlandse gemeenschap op om het hoofd koel te houden en de handen thuis. Dit doet hij na bedreigingen tegen Gülen-aanhangers in onder andere Rotterdam, Deventer en Zaandam.

Fethullah Gülen, de geestelijk voorman van de Hizmet-beweging, is volgens president Erdogan het brein van de mislukte coup van afgelopen vrijdag.

Journalisten

Nadat er vrijdagnacht een cameraploeg van de NOS was aangevallen, waren er gisteravond opnieuw spanningen tussen aanhangers van Erdogan en journalisten. Verslaggevers kregen te maken met woede en agressie. Enkelen zijn door de Erdogan-aanhangers bedreigd.

Volgens Asscher kunnen conflicten of spanningen waar dan ook in de wereld nooit een excuus zijn voor intimidatie, bedreigingen of vernielingen in ons land. "Laat mensen met een andere mening met rust."

De medewerkers van de Expertise-unit Sociale Stabiliteit bekijken hoe ze kunnen helpen om de rust te bewaren. Dit doen ze door in nauw contact te staan met de verschillende Turkse koepelorganisaties en sleutelfiguren.

STER reclame