AFP
NOS Nieuws

Drie agenten doodgeschoten in Baton Rouge

In Baton Rouge, in de Amerikaanse staat Louisiana, zijn drie politieagenten doodgeschoten. Bij de schietpartij zijn volgens burgemeester Holden ook drie agenten gewond geraakt, van wie een ernstig.

De burgemeester spreekt van een hinderlaag. De agenten reageerden op een telefoontje met de melding dat er geschoten werd in de buurt van het politiebureau. Bij aankomst zijn ze onder vuur genomen.

Eén dader

Volgens de laatste informatie van de politie is een verdachte doodgeschoten. Er werd rekening mee gehouden dat er nog verdachten voortvluchtig waren, maar later zei de politie dat ervan wordt uitgegaan dat er maar één dader was.

President Obama heeft de aanval op de politie scherp veroordeeld: "Er is geen rechtvaardiging voor geweld tegen de politie."

Protesten

Anderhalve week geleden waren in Baton Rouge felle protesten nadat de zwarte cd-verkoper Alton Sterling was gedood door politiekogels. Daar loopt nog een onderzoek naar.

Ook werden vorige week vier jongeren gearresteerd die een pandjeshuis hadden overvallen. Ze hadden wapens en munitie gestolen waarmee ze een aanslag wilden plegen op de politie.

Dallas

"De situatie in de stad is al weken gespannen, met veel politieaanwezigheid", zegt correspondent Arjen van der Horst. "Maar of er een link is, is onduidelijk."

In Dallas, in de buurstaat Texas, zijn anderhalve week geleden vijf agenten doodgeschoten bij een demonstratie tegen politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. Een aantal anderen raakte gewond.

Sindsdien zijn op meerdere plekken in het zuidoosten van de VS agenten het doelwit geworden van de woede over politiegeweld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl