EPA
NOS Sport

Ook Berdych uit angst voor zika-virus niet op Spelen

Na Milos Raonic en Simona Halep is Tomás Berdych de volgende toptennisser die heeft laten weten de Olympische Spelen te mijden vanwege het zika-virus.

"Het was een moeilijke beslissing na lange en moeilijke discussies met mijn liefste", lichtte de 30-jarige Berdych toe. "Hoewel dit een persoonlijke beslissing is, wil ik toch een van de belangrijkste redenen prijsgeven om niet naar de Spelen te gaan. Het is vanwege het zika-virus. Ik heb onlangs een gezin gesticht en wil de gezondheidsrisico's voor mijn naasten zo klein mogelijk houden."

De Tsjechische nummer acht van de wereld, onlangs halvefinalist op Wimbledon, zou in Rio de Janeiro meedoen aan zijn vierde Spelen. Hij bereikte op de Spelen van 2004 in Athene de kwartfinales. In 2008 (Peking) en 2012 (Londen) strandde hij al in een eerder stadium.

Het zika-virus is gevaarlijk voor zwangere vrouwen. Volgens onderzoekers kan het virus bij ongeboren kinderen een hersenaandoening veroorzaken.

Uit angst voor het virus melden eerder al veel topgolfers zich af voor de Spelen. Zo mijdt de topvier van de wereldranglijst volgende maand het olympische golftoernooi in Rio de Janeiro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl