'Ik ben hier uit solidariteit met de slachtoffers'

In Nice is de Promenade des Anglais, de boulevard waar eergisteren 84 mensen werden gedood, weer grotendeels geopend. Voetgangers en fietsers mogen overal komen, voor het autoverkeer is de straat slechts in een richting open.

De promenade was sinds de aanslag afgesloten vanwege politie-onderzoek. Na het onderzoek is de straat opgeruimd en schoongemaakt.

Voor de opening bezocht de burgemeester van Nice de plek van de aanslag. Loco-burgemeester Estrosi zei daarna dat hij boos is. Hij had namelijk voor de nationale feestdag aan de regering gevraagd om dezelfde inzet van de nationale politie als die dag in Parijs, maar kreeg die niet. "Alleen dankzij de gemeentepolitie van Nice is deze gek snel tegengehouden", zegt hij.

Bij de aanval in Nice kwamen 84 mensen om het leven. Tientallen slachtoffers verkeren nog in levensgevaar. 

Nog niet alle slachtoffers zijn geïdentificeerd. Op de Promenade des Anglais zijn posters opgehangen van mensen die op zoek zijn naar vermiste familieleden of kennissen.

Het motief van de dader is nog altijd onduidelijk. Terreurbeweging Islamitische Staat heeft in een verklaring gezegd dat de man een "soldaat" van de beweging is. Maar of hij de aanslag echt heeft gepleegd namens IS, is onduidelijk.

STER reclame