Jaap Wals/HFV
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Man wil gecrashte agent niet helpen: ik ben geen politievriend

Een gecrashte politieagent die in Landsmeer een omstander om hulp vroeg, kreeg tot zijn verbazing nul op het rekest. "Ik ben geen politievriend", beet de man de agent toe.

De agent was onderweg naar een melding van een bedreiging met vuurwapen toen hij met zijn politiebus tegen een boom reed en in een sloot belandde. De agent raakte daarbij volgens de regionale omroep NH lichtgewond.

Bekneld

Het lukte hem niet om zelf uit het zwaarbeschadigde voertuig te klimmen. De agent vroeg daarom een omstander die de situatie van een afstandje stond te bekijken om hulp. "Zou je mij alsjeblieft willen helpen? Het lukt mij niet uit de auto te komen", vroeg hij de man.

De omstander weigerde. "Nee, ik ben geen politievriend", riep hij. Ook toen collega's van de agent en ambulancepersoneel gearriveerd waren, bleef de man toekijken zonder enige vorm van hulp te verlenen. Hij ging zelfs in discussie met de toegesnelde agenten, schrijft de politie Landsmeer op Facebook.

Dikke huid

De verdachte van de bedreiging, waar de agent op weg naar toe was, is 'gewoon' aangehouden, staat te lezen in het Facebookbericht. "Wij hoeven daarvoor geen bedankje, maar dit is dan weer de gehele andere kant van de medaille."

"Wij blijven ze vangen, wij blijven ons best doen, elke dag weer. Wij hebben een dikke huid. Soms zelfs te dik..." De politie meldt niet of de weinig toeschietelijke omstander aangehouden of berispt is.

Advertentie via Ster.nl