McGregor maakt doorstart onder nieuwe naam

Over drie maanden maakt het management de toekomstplannen bekend ANP

De McGregor Fashion Group NV gaat door met nieuwe eigenaren. Twee managers van het modehuis nemen het bedrijf over nadat het begin juni nog uitstel van betaling aanvroeg. McGregor gaat nu verder onder de naam Doniger Fashion Group. Daarmee is de werkgelegenheid voor de meeste werknemers gegarandeerd volgens het nieuwe management.

Onder de McGregor Fashion Group valt niet alleen McGregor, maar ook de merken Gaastra en Adam Menswear en ETP, dat bedrijfskleding maakt. Er werken zo'n 1200 mensen bij McGregor, waarvan 500 in Nederland. De rest verspreid door Europa. Het bedrijf heeft 150 eigen winkels.

Volgens het nieuwe management zal de Doniger Fashion Group na de doorstart werk bieden aan 1100 mensen. De nieuwe algemeen directeur Joep van Straaten wil over drie maanden een nieuwe strategie presenteren. Zijn compagnon is Kris van de Mierop en binnenkort zal het bedrijf ook een nieuwe financieel directeur aanstellen.

Schuldenvrij

De doorstart wordt gefinancierd door NIBC Bank en investeerders Marcel Boekhoorn, Ben Kolff en Jeroen Schothorst. Schothorst is medeoprichter en stapte afgelopen april nog op bij McGregor. Boekhoorn en Kolff waren ook al aandeelhouders. Schothorst verklaarde vlak voor zijn vertrek dat McGregor schuldenvrij was. Toch vroeg het concern begin juni uitstel van betaling aan.

McGregor bestaat sinds 1993, al zijn sommige merken die het verkoopt al veel ouder. Tot 2006 was het genoteerd aan de Amsterdamse beurs.

STER Reclame