Chip Griffin / Flickr / CC / by
NOS Nieuws

Bejaarde vult kunstwerk-puzzel in, museum schrikt zich lam

Een Duitse hoogbejaarde vrouw heeft een museum in Neurenberg flink laten schrikken. De 91-jarige vrouw was met een balpen gaan schrijven in een kunstwerk waarin een kruiswoordpuzzel zit verwerkt. "Insert words", staat er bij het kunststuk vermeld. En de vrouw nam dat iets te letterlijk.

De vrouw bezocht met een groep ouderen een museum voor moderne kunst in Neurenberg. Toen het gezelschap langs het werk Reading-work-piece van de Duitse avantgardist Arthur Köpcke liep, pakte de vrouw een pen uit haar tas en begon te schrijven in de lege vakjes van de puzzel.

Niet aangegeven

De museumdirecteur schakelde onmiddellijk de politie in, die de zaak nu onderzoekt. Tegen de politie zei de vrouw dat ze de Engelse tekst bij het kunstwerk begreep en dat ze dacht dat het de bedoeling was om de puzzel in te vullen. Volgens de vrouw staat nergens aangegeven dat dat niet de bedoeling is.

De leider van de ouderenexcursie zegt dat er in het museum veel kunst te zien was die juist wel gericht was op interactie met het publiek. Het zou daarom voor de vrouw niet duidelijk zijn geweest dat het kruiswoord-kunstwerk onaangeroerd moest blijven.

Het kunstwerk Reading-work-piece is door het museum geleend uit een privécollectie. Het is verzekerd voor een bedrag van 80.000 euro. Volgens medewerkers van het museum is de schade aan het kunstwerk te herstellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl