Grafsteen (Archieffoto) ANP

De nabestaanden van een gecremeerde vrouw (63) uit Groningen hebben vorige maand zelf een graf voor de urn moeten delven. De gemeente Noordenveld was vergeten een grafdelver te regelen.

Toen de familie op de begraafplaats in Veenhuizen aankwam, bleek het graf niet gedolven. De begrafenisondernemer kwam met een oplossing. Ze had toevallig een schep in haar auto liggen.

Het aanstampen van de grond is toch heel raar als je dat zelf moet doen.

Schoonzoon van de overleden vrouw

"Op haar aanwijzingen hebben we toen samen met mijn zwager een gat gegraven. Na de plechtigheid hebben we het gat ook zelf weer gedicht", zegt een schoonzoon van de overleden vrouw tegen RTV Noord. "Op zich een mooie gedachte, maar daar denken wij toch anders over. Het aanstampen van de grond is toch heel raar als je dat zelf moet doen."

De gemeente Noordenveld heeft per brief excuses aangeboden. "Het is een stomme fout en erg emotioneel voor de nabestaanden. Maar we kunnen het niet meer rechtzetten", zegt verantwoordelijk wethouder Reint-Jan Auwema. "We zijn gewoon vergeten om een grafdelver te regelen. Heel simpel, maar schrijnend."

Het geld voor de grafdelver is inmiddels teruggestort. "Toch, een belletje of een bos bloemen was op zijn plaats geweest", aldus de dochter.

STER reclame