1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Haagse agent blijkt mol voor drugsbende

Een Haagse politieagent die op 1 juni door de Rijksrecherche werd aangehouden voor het lekken van informatie, blijkt die informatie te hebben doorgespeeld aan een Marokkaanse drugsbende.

De agent gaf de bende een tip op het moment dat zijn collega's informatie kregen over een hennepplantage of een opslagplaats van drugs. Hij belde een contactpersoon, waarna deze snel naar de bewuste locatie ging om daar vlak voor de komst van de politie alle hennep te stelen.

Gisteren verlengde de raadkamer van de rechtbank Den Haag het voorarrest van de agent met zestig dagen. De 28-jarige man van Marokkaanse afkomst wordt verdacht van corruptie, schending van het ambtsgeheim, het medeplegen van inbraken en deelname aan een criminele organisatie.

Het is de tweede keer binnen een jaar tijd dat de politie wordt opgeschrikt door een corruptieschandaal met een politiemol. Eerder bleek Mark M. uit Weert gevoelige informatie door te spelen aan allerlei criminelen. De man die nu verdacht wordt, speelde zijn informatie voor zover bekend alleen door aan zijn 'eigen' bende.

Meer verdachten

Naast de 28-jarige agent zijn nog drie andere bendeleden aangehouden: een 27-jarige man uit Den Haag en twee mannen van 27 en 29 jaar oud uit Leidschendam. Dit drietal zou op aanwijzing van de politiemol de inbraken hebben gepleegd bij hennepkwekerijen en -opslagplaatsen.

Tegelijk met de agent werd ook een 25-jarige vrouw uit Moordrecht aangehouden. Zij is weer vrijgelaten, maar wordt nog wel als verdachte beschouwd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl