Boris Johnson: VS vooraan in de rij voor excuses

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Boris Johnson wil VS als eerste excuus aanbieden

Boris Johnson kijkt ernaar uit om een belangrijke rol te spelen in het tot stand brengen van een nieuwe relatie met Europa en de rest van de wereld. Gisteren werd hij verrassend tot minister van Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië benoemd. 

Johnson kreeg in het verleden geregeld kritiek op zijn ondiplomatieke bewoordingen. Zo schreef hij in een limerick dat de Turkse president Erdogan een rukker is. President Obama noemde hij anti-Brits, vanwege zijn Keniaanse afkomst. Kenia is een oude Britse kolonie.

Een Britse journalist vroeg de nieuwe minister of hij het ermee eens is dat er aardig wat mensen zijn die hij zijn excuses moet aanbieden. Daarop antwoordde hij dat de VS "vooraan in de rij staat". 

Johnson zei vereerd te zijn met zijn benoeming. "We hebben nu een enorme kans in dit land om een succes te maken van onze nieuwe relatie met Europa en de wereld." 

STER Reclame