Kapotte rem aanhanger oorzaak dodelijk ongeluk Stieltjeskanaal

time icon
ANP

Een defecte oplooprem is de oorzaak van het dodelijke ongeluk in Stieltjeskanaal afgelopen zaterdag. De politie zegt tegen RTV Drenthe dat de aanhanger, die vol zat met puin, tegen de auto botste toen de bestuurder van de wagen remde. 

Door het doorschieten van de aanhanger werd de auto van het gezin het water ingeduwd. Alle inzittenden kwamen om het leven: een 64-jarige opa, de vader (44), moeder (34) en hun kind (2).

De auto zonk volgens de politie snel naar de bodem van het kanaal door het gewicht van de aanhanger. De auto vloog over de kop en kwam daardoor ondersteboven vast te zitten in de modder. De achterruit sprong, en de auto liep meteen vol met water.

Ook de portieren raakten zwaar beschadigd, en konden niet meer open. Dat lukte de duikers van de brandweer ook niet. De auto moest eerst omhoog worden gehesen, waarna de deuren geopend konden worden.

Afgelopen zondag bleek dat het gezin nog maar net naar de provincie was verhuisd. De familie wilde opnieuw beginnen na de dood van de vrouw van het oudste slachtoffer. 

Dit is een artikel van

STER Reclame