NOS Sport

Van Gestel en Van der Vlist: nu verdienen we het

Van Gestel en Van der Vlist: vier duo's is heel speciaal

Met hun plaatsing voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zorgden Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist voor een Nederlandse primeur: het is de eerste keer dat Nederland vier teams naar de Spelen stuurt.

"Dat zegt wel iets over het beachvolleybal in Nederland", aldus Van Gestel. "Heel speciaal, want er zijn maar drie andere landen die ook met vier teams naar Rio komen."

Dat zijn bovendien niet de minste landen qua beachvolleybal: ook de Verenigde Staten, Brazilië en Canada hebben vier beachvolleybalduo's.

Realistisch doel voor Rio

Waar de andere drie Nederlandse duo's (Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, Marleen van Iersel en Madelein Meppelink, Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst) streven naar een medaille, is Van Gestel/Van der Vlist realistischer.

"Zij staan alle drie in de top-6 en wij niet, dat is het verschil. Wij staan op een ander plekje en dus dat is een uitdaging."

Het duo heeft inmiddels ook de olympische kleding opgehaald. "We hebben het een half jaar geleden al een keer gepast, maar dat voelde toch nog vreemd. Nu verdienen we het echt!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl