Arek Milik Pro Shots

Ajax-trainer Peter Bosz kan in ieder geval tot aan de winterstop rekenen op zijn spits Arek Milik. Ajax en de Poolse topscorer hebben onderling afgesproken dat de spits tijdens de huidige transferperiode geen overgang zal maken naar een andere club.

Milik heeft nog een doorlopend contract tot 1 juli 2019, maar staat nadrukkelijk in de belangstelling van verschillende buitenlandse clubs. Mocht een club zich melden, dan zal Ajax geen medewerking verlenen aan een transfer.

Huntelaar

De club hield in de afgelopen weken wel degelijk rekening met een vertrek van de 22-jarige Pool, die vorig seizoen 24 keer scoorde in 42 wedstrijden voor Ajax.

Zo trok de club de 19-jarige Colombiaan Mateo Casierra aan en informeerden de Amsterdammers vergeefs naar een terugkeer van oud-speler Klaas-Jan Huntelaar.

Milik geniet op dit moment van een vakantie, na zijn optreden bij het EK in Frankrijk, waar hij met Polen in de kwartfinales na strafschoppen werd geëlimineerd door de latere kampioen Portugal.

Milik was een keer trefzeker in het openingsduel van de Polen tegen Noord-Ierland, vandaag exact een maand geleden.

Champions League

Op vrijdag 22 juli meldt Milik zich weer in Amsterdam. Een week later speelt Ajax in de derde voorronde van de Champions League.

STER reclame