getty images
NOS Voetbal

Transfer Janssen naar Tottenham afgerond

Vincent Janssen heeft zijn gedroomde transfer binnen. De vorige maand 22 jaar geworden spits vertrekt bij AZ en heeft een contract voor vier jaar getekend bij Tottenham Hotspur. Janssen gaat in Londen meer dan 2,5 miljoen euro per jaar verdienen.

Het transferbedrag kan (na bonussen) oplopen tot 22 miljoen euro.

"Ik ben ontzettend blij dat ik de stap naar Tottenham Hotspur kan gaan maken", reageerde Janssen dinsdag. "Gelukkig zijn de clubs uiteindelijk tot een akkoord gekomen. Ik denk dat het voor alle drie de partijen een prima deal is."

Ik ga gewoon mijn eigen spel spelen.

Vincent Janssen

"Ik ga daar denk ik gewoon hetzelfde doen als ik dit jaar heb gedaan; gewoon mijn eigen spel spelen. Ik denk dat zij zeker weten dat ik goed in dat team ga passen, anders hadden ze me niet gescout."

Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts laat via de website van AZ weten dat hij tevreden is over het resultaat. "Het was de afgelopen weken een interessant traject. We wisten wat we wilden en dat is uiteindelijk uitgekomen. Tottenham is een pittige onderhandelingspartner, maar we zijn zeer tevreden met het eindresultaat."

"Aan de ene kant is AZ trots op deze transfer, aan de andere kant is het jammer dat we een speler van dit kaliber en met deze persoonlijkheid kwijtraken. We gunnen Vincent deze transfer echter van harte en wensen hem veel succes in Londen."

De transfer legt de Alkmaarders geen windeieren; AZ haalde de spits vorig seizoen voor 400.000 euro weg bij Almere City.

Bij AZ groeide Janssen uit tot de topscorer van de eredivisie (27 doelpunten) en in de loop van het seizoen veroverde hij ook een basisplaats in het Nederlands elftal. In vijf wedstrijden voor Oranje maakte Janssen drie doelpunten.

De transfer verliep allesbehalve soepel. Tottenham was al langer bezig om Janssen los te weken; AZ stelde zich in de beginfase van de onderhandelingen hard op. Naast belangstelling van de Spurs was er ook interesse het Duitse VfL Wolfsburg en Paris Saint Germain.

Trainer Mauricio Pochettino van Tottenham is zeer tevreden met de aankoop. "Janssen heeft volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Hij past perfect in het team. Een vechter, die veel kwaliteit laat zien voor het doel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl