Op veel plekken in het land staan groepen mensen het spel te spelen.
NOS Nieuws

Pokémon Go-spelers veroorzaken overlast

Het spel Pokémon Go is in een paar dagen uitgegroeid tot een enorme hype. Bij monumenten, op pleinen en in parken staan jongeren massaal met hun telefoon te zwaaien. Sommige bedrijven hebben last van de spelers.

Het doel van de telefoonapp is om beestjes uit de populaire tv-serie 'digitaal met je smartphone te vangen'. De Pokémon-beestjes kunnen alleen worden gezien op je smartphone. Er zijn 150 wezens te vangen. Hoe groot de hype is, is te zien in dit filmpje:

Veel mensen vermaken zich met het spel, maar de hype leidt ook tot overlast. In het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam waren mensen op zoek naar Pokémon op plekken waar geen bezoekers mogen komen, schrijft AT5. "Je wil niet dat mensen kamers met zieke mensen binnengaan", zegt een woordvoerder. Het ziekenhuis roept op Twitter mensen op om geen Pokémon te komen vangen.

De organisatie van de Zwarte Cross weet niet wat zij met de hype aan moet. Momenteel wordt daar hard gewerkt om het festivalterrein klaar te maken. Een moeder vroeg of haar dochter even naar binnen mocht om het spel te spelen.

In een café in Albergen is Pokémon Go ook verboden. "De mensen zaten constant op hun telefoon te staren, werden helemaal gek in de kop en het bier viel van de bladen", vertelt een medewerker aan Tubantia. Hij heeft daarom een verbodsbord met een knipoog opgehangen. Een sauna in Haarlem vindt de combinatie van naakte mensen en camera's ook niet zo verstandig, dus ook daar is het spel vast verboden.

Het computerspelbedrijf Nintendo, dat de eigenaar is van Pokémon, plukt de vruchten. In Amerika stegen de aandelen van het bedrijf met 25 procent, naar de hoogste waarde in vijf jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl