Hagelschade aan tomatenkassen in Someren
NOS Nieuws

Achmea lijdt verlies door noodweer

Verzekeraar Achmea, het moederbedrijf van Interpolis en Centraal Beheer, verwacht in de rode cijfers te belanden door de zware regen- en hagelbuien van de afgelopen weken. Het bedrijf schat het schadebedrag bij zijn klanten nu op ongeveer 260 miljoen euro, en dat is zo veel dat dat consequenties heeft voor de financiële positie van het bedrijf.

Een deel van de water- en hagelschade bij boeren en tuinders kan Achmea nog terugkrijgen omdat het bedrijf zelf ook verzekerd is. Maar dan nog blijft er door het noodweer een netto schadelast over van 140 miljoen euro.

Een andere tegenvaller voor Achmea, ook groot in zorgverzekeringen, is dat de zorgkosten de afgelopen maanden flink zijn gestegen. Alles bij elkaar rekent het bedrijf daarom op een "beperkt negatief operationeel resultaat" over de eerste zes maanden van dit jaar. De halfjaarresultaten worden volgende maand gepubliceerd.

Schade van 1 miljard

Het noodweer richtte begin deze maand een ravage aan, vooral bij boeren en tuinders. Naast waterschade raakten ook veel kassen, daken en auto's beschadigd door vuistgrote hagelstenen.

De totale schade van het noodweer in het zuiden kan mogelijk oplopen tot 1 miljard euro, zei gedeputeerde Van der Broeck van de provincie Limburg vorige week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl