Staatssecretaris Dekker arriveert op het Binnenhof voor aanvang van de ministerraad

Dekker geeft definitief geen geld aan Amsterdamse islamschool

De islamitische middelbare school in Amsterdam krijgt definitief geen geld van het Rijk. Staatssecretaris Dekker heeft in een brief aan de Tweede Kamer geschreven dat hij nog steeds geen enkele reden ziet om de geplande school te financieren.

Eind mei maakte de staatssecretaris van Onderwijs al bekend geen geld uit te willen trekken voor het initiatief van de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam en Omstreken (SIO). Hij vreest dat de leerlingen in het voortgezet onderwijs aangezet worden om zich van de Nederlandse maatschappij af te keren. Hij denkt dat de school niet in staat is haar "wettelijke burgerschapstaak" waar te maken.

Terreurgroep

Zijn bezorgdheid over de achtergronden van de islamitische stichting is gebaseerd op een bestuurslid, dat twee jaar geleden zijn sympathie uitsprak voor de terreurgroep IS. Deze bestuurder stapte op, maar Dekker vindt dat het zittende bestuur te weinig afstand heeft genomen van diens omstreden uitspraken.

Aanleiding

De SIO heeft nog een officiële reactie gegeven op het standpunt van Dekker, maar dat heeft hem niet op andere gedachten kunnen brengen. "Die zienswijze en de mondelinge toelichting daarop geven mij geen aanleiding mijn voornemen niet uit te voeren. Ik heb besloten SIO niet te bekostigen'', schrijft Dekker in de brief.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl