Graziano Pellè scoort voor Southampton

Pellè verhuist naar China

Graziano Pellè pakt zijn koffers in Engeland. De Italiaanse spits verruilt Southampton voor Shandong Luneng, waar hij een lucratief contract tekent voor 2,5 jaar. Na een goed EK voetbal kon Pellè rekenen op interesse van verschillende clubs.

De oud-speler van AZ en Feyenoord had nog een contract voor komend seizoen in Engeland, dat wordt door Shandong Luneng voor ruim 15 miljoen euro afgekocht.

De 30-jarige Pelle gaat vorstelijk verdienen bij de Chinese club, hij kan rekenen op een jaarsalaris van een slordige zeven miljoen euro.

Doelpuntenmachine

In twee seizoenen bij Southampton speelde Pellè 81 wedstrijden en zette hij 30 doelpunten op zijn naam. Op het EK voetbal in Frankrijk raakte hij als eerste spits van Italië twee keer het net, maar miste hij vanaf elf meter in de strafschoppenreeks in de verloren kwartfinale tegen Duitsland.

Feyenoord profiteert ook nog een beetje mee van de lucratieve transfer van Pellè. Martin van Geel, technisch directeur van de Rotterdamse club, bedong tijdens de verkoop van Pellè aan Southampton in 2014 een doorverkooppercentage.

Shandong Luneng

Shandong Luneng bezet momenteel de een na laatste plek in de Chinese Super League. Daar moet blijkbaar verandering in komen, want de club uit Jinan versterkte zich deze maand ook al met Papiss Cisse. De Senegalese aanvaller kwam over van Newcastle United.

Na Ronald Koeman bij Southampton krijgt Pellè nu voormalig Bayern Munchen-oefenmeester Felix Magath als hoofdtrainer. In 2012 was Henk ten Cate voor acht maanden manager van Shandong Luneng.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl