ANP

Joop Alberda legt zijn taken als technisch directeur van de zwembond per direct neer. Een verschil van inzicht binnen het management van de nationale ploeg is de aanleiding is voor zijn besluit.

“Dat veroorzaakt onrust en in het belang van de topsporters heb ik daarom besloten niet mee te gaan naar Rio”, legt Alberda uit.

Strubbelingen

De 64-jarige Fries zegt zich zorgen te maken over de strubbelingen, die het ideale prestatieklimaat dat hij voor ogen heeft in de weg zouden staan. "Voor nu en vooral straks tijdens de Spelen. Ik hecht aan bepaalde topsportwaarden die essentieel zijn: integriteit, loyaliteit en ambitie bijvoorbeeld. Daar geef ik geen millimeter op toe.”

Alberda: in belang van sporters ga ik niet naar Rio

De Spelen zouden eigenlijk het laatste toernooi worden voor Alberda als technisch directeur, omdat hij - zoals hij al eerder aangaf - zijn aflopende contract niet wilde verlengen. De 'ruis in het management', zoals hij het zelf noemt, heeft hem nu dus vier weken voor de Spelen doen besluiten zijn taken neer te leggen.

Alberda zal enkele nog lopende werkzaamheden afronden. Hans van Goor fungeert tijdens de Olympische Spelen als chef d’équipe van de KNZB-ploeg.

STER reclame