NOS Nieuws

Hudson's Bay kondigt nieuwe vestigingen Nederland aan

Warenhuisketen Hudson's Bay heeft huurovereenkomsten getekend met zeven nieuwe locaties in Nederland. Het Canadese bedrijf, dat voor een deel voormalige V&D-panden opvult, wil er winkels vestigen van de formules Hudson's Bay en Saks Off 5th.

De nieuwe winkels komen in de voormalige V&D-panden in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle.

Eerder kondigde de warenhuisketen al vier andere locaties aan die vrijkwamen na het faillissement van V&D. Toen ging het om panden in Breda, Tilburg en twee in Amsterdam.

Een gesloten filiaal van V&D

Op tien van de elf locaties komt een vestiging van Hudson's Bay, in de andere een van Saks Off 5th. De eerste formule is volgens een woordvoerder meer luxe "tussen de Bijenkorf en de V&D in", de tweede is een luxe discountformule.

De eerste vestigingen van de warenhuisketen openen naar verwachting in de zomer van volgend jaar. Uiteindelijk wil het Canadese bedrijf twintig nieuwe warenhuizen in Nederland openen.

Volgens Hudson's Bay ontstaan er door de nieuwe winkels 2500 banen en leveren de verbouwingen nog eens 2500 arbeidsplaatsen op. Bij het faillissement van de V&D Groep eind vorig jaar gingen 10.000 banen verloren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl