NOS Voetbal Aangepast

Coachende Ronaldo: het waren de zenuwen

Ronaldo: hier was ik al sinds 2004 naar op zoek Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De EK-finale verliep bepaald niet zoals Cristiano Ronaldo het zich had voorgesteld. Nadat hij in de eerste helft geblesseerd was uitgevallen, moest hij de rest van de eindstrijd vanaf de zijlijn ondergaan. Maar ook in die rol liet de Portugese ster zich nadrukkelijk gelden.

"Dat waren de zenuwen. Ik was heel nerveus en ik wilde mijn team helpen", zei Ronaldo, die met drukke armgebaren zijn teamgenoten aanspoorde.

Uiteraard is zijn blessure een smet op de finale, maar de uitkomst is wel zoals Ronaldo had gehoopt: hij was de man die de beker mocht tonen aan het publiek. "Ik heb altijd in dit team geloofd. Deze titel is verdiend", sprak de vedette.

Teamwork

Coach Fernando Santos sprak lovend over de wijze waarop Ronaldo zich dienstbaar maakte aan het team. "Hij hielp ons vanaf de bank. Dat is de definitie van teamwork. We gaan een mooie toekomst tegemoet", aldus de geëmotioneerde coach die zijn land naar de Europese titel leidde. "Ik ben zeer gelukkig."

Ronaldo door het dolle heen tijdens apotheose EK-finale Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Uiteindelijk brak Éder de ban. Zijn goal in de verlenging besliste de finale in het voordeel van de Portugezen. "Waanzinnig", jubelde de matchwinner na afloop.

Kracht en moed

"We hebben hier ongelooflijk hard voor gewerkt en zijn de terechte winnaar", aldus de aanvaller van Lille OSC, die eveneens veel respect toonde voor zijn geblesseerde aanvoerder. "Ronaldo zei tegen mij: jij moet dat doelpunt maken. Hij gaf ons kracht en nieuwe moed."

Verdediger Pepe werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. "Het was een hele intense wedstrijd en we hebben er hard voor gevochten", zei hij. "Wij vertegenwoordigen Portugal, een schitterend land van immigranten en wij vertegenwoordigen ze allemaal. Deze draag ik op aan hen." 

Linksback Raphaël Guerreiro kon het nog niet geloven. "Ik droom. Om hier in Frankrijk de Europese titel te pakken is fantastisch. Dit is het mooiste moment van mijn carrière", vertelde de verdediger die dit seizoen uitkwam voor het Franse Lorient. 

STER reclame