Andy Murray krijgt maar niet genoeg van de Wimbledon-trofee
NOS Sport

Murray gaat nu wél genieten van zijn Wimbledon-titel

In 2013 werd Andy Murray de eerste Brit in 77 jaar die Wimbledon won. Eindelijk had Fred Perry een opvolger. Nu is Murray weer de beste op het heilige gras, maar hij beleeft het succes anders dan drie jaar geleden.

"Ik ga er nu meer van genieten. Zeker weten", zei Murray bij de prijsuitreiking. "In 2013 was ik zo opgelucht, er was zoveel stress. Daardoor kon ik er toen niet echt van genieten."

Ook vandaag gierden de emoties door de keel van de nummer twee van de wereld. "Dit is voor mij het belangrijkste toernooi van allemaal. Ieder jaar weer. Ik heb hier een aantal zeer pijnlijke nederlagen geleden, dat maakt de overwinningen extra speciaal. Ik ben er trots op dat ik weer met de trofee sta."

Vervolgens complimenteerde Murray zijn tegenstander Milos Raonic ("zijn wedstrijd tegen Roger Federer was geweldig") en bedankte hij het publiek, zijn familie en zijn team ("ik hou van jullie allemaal"), om op grappige wijze af te sluiten.

Grapjas

Eerst moest zijn coach Ivan Lendl, die zoals altijd stoïcijns bleef zitten, het ontgelden: "Hij heeft gewoon geluk met mij." Daarna was de Britse premier David Cameron aan de beurt.

Ook als coach toont Ivan Lendl weinig emoties

"De premier is er ook, zie ik", zei Murray. Cameron, die de laatste weken is overladen met kritiek vanwege de Brexit en om die reden ook zijn vertrek heeft aangekondigd, werd vervolgens uitgejouwd door het publiek. "Nou, een Wimbledon-finale is moeilijk, maar zijn baan zou ik echt niet willen. Een onmogelijke opgave."

En daarmee verdween Murray van het centercourt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl