Kupers zesde op 800 meter

Thijmen Kupers heeft vergeefs geprobeerd bij de Europese atletiekkampioenschappen een medaille te bemachtigen op de 800 meter. De Nederlandse kampioen ging in Amsterdam hard van start, maar werd in de slotfase voorbijgelopen. Hij finishte als zesde.

De Poolse vedette Adam Kszczot prolongeerde zijn titel in 1.45,18. Zijn landgenoot Marcin Lewandowski liep naar zilver. Het brons was voor de Brit Elliot Giles.

Kupers: ik was veel te gretig

Op de 5.000 meter was de vraag hoelang Dennis Licht mee zou kunnen met de toppers. De Nederlands kampioen klampte lang aan, maar speelde verder een bijrol. Licht finishte als twaalfde.

Spannende finish

De ontknoping was bijzonder spannend, want vier lopers gingen voor de titel. De Spanjaard Ilias Fifa was de gelukkige. Zijn landgenoot Adel Mechaal kreeg zilver toegewezen in dezelfde tijd. En ook de winnaar van het brons, de Duitser Richard Ringer, kreeg een tijd van 13.40,85 achter zijn naam. Nummer vier Hendrik Ingebrigtsen kwam een honderdste van een tel te laat voor een medaille.