Andy Murray wint Wimbledon
NOS Sport

Murray pakt tweede Wimbledon-titel

Andy Murray heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan Wimbledon op zijn naam geschreven. De Britse thuisfavoriet kwam in de finale geen moment echt in gevaar tegen de Canadees Milos Raonic: 6-3, 7-6 (3), 7-6 (2).

Murray greep in 2013 ook al de titel in Londen. In totaal heeft hij nu drie grandslamtitels op zijn naam staan: in 2012 was hij de beste op de US Open. Tot dusver stond Murray elf keer in een grandslamfinale. Eerder dit jaar verloor de 29-jarige Schot de finales van de Australian Open en Roland Garros.

Raonic was tot deze week nog niet verder gekomen dan een halvefinaleplek op Wimbledon (2014) en op de Australian Open dit jaar. Daarin verloor hij van Murray. Dat overkwam hem vorige maand in de finale van Queen's opnieuw.

Ook in de finale op Wimbledon was er maar een winnaar mogelijk. Murray bewoog beter en was daardoor heer en meester in de rally. Zijn Canadese opponent heeft in de laatste jaren veel bijgeleerd, maar kreeg keer op keer de passeerslagen om zijn oren.

  • AFP
    Milos Raonic speelde zijn eerste grandslamfinale
  • AFP
    Andy Murray heeft zijn tweede Wimbledon-titel binnen
  • EPA
    Prins William en prinses Catherine waren aanwezig in de Royal Box
  • AFP
    Evenals de Britse premier David Cameron
  • EPA
    Maar ook acteur Hugh Grant
  • EPA
    En nog een Hollywood-ster: Bradley Cooper
  • EPA
    En dit is de Britse acteur Benedict Cumberbatch

Bovendien liep de opslag van Raonic, zijn specialiteit, niet direct opperbest. In de eerste set sloeg hij maar een ace en verloor hij op 3-3 zijn opslag. In het restant van de partij ging dat beter: de 25-jarige geboren Montenegrijn sleepte er twee keer een tiebreak uit.

Beide keren werd hij echter al snel op een achterstand gezet en streed hij een verloren strijd. Na twee uur en drie kwartier had Murray de buit binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl