NOS Sport

Butter: ik heb nu niets te zoeken in Rio

Butter: heb nu niets te zoeken in Rio

"Het was een slagveld", zegt Michel Butter na afloop van de halve marathon op de EK atletiek. De 30-jarige atleet hoopte in Amsterdam met een topprestatie alsnog de Spelen van Rio te halen, maar moet na een 27ste plek realistisch zijn. "Ik heb daar niets te zoeken."

Vorig jaar miste Butter in Amsterdam op acht seconden na de olympische limiet van 2.11.00. Bij de marathon van Rotterdam dit voorjaar wilde hij nog een poging wagen, maar die moest de atleet afzeggen wegens een kuitblessure. Zijn laatste hoop op Rio was een topklassering op de EK in eigen hoofdstad.

Die topklassering kwam er niet. Butter noteerde een tijd van 1.05.24 en was daarmee ruim drie minuten en twintig seconden langzamer dan winnaar Tadesse Abraham. De deur naar de Olympische Spelen deze zomer is nu definitief dicht.

'Ik accepteer dat het geen Rio wordt'

"Ik wist dat het door het parcours en de weersomstandigheden zwaar zou worden, maar dit resultaat is een tegenvaller", reageerde Butter nadat hij bij de poort van het Rijksmuseum over de finish was gekomen. "Maar ik kom tekort en zo hard is het dan ook. Ik accepteer dat het geen Rio wordt."

Desondanks heeft de marathonloper wel kunnen genieten van de "fantastische en gigantische sfeer" langs en op het parcours, dat dwars door het centrum van Amsterdam liep. "Ik hou hier toch een positief gevoel aan over."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl