Hoofdbureau politie Dallas uren zwaar bewaakt na 'nieuwe dreiging'

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Omgeving politiebureau Dallas zwaar bewaakt na dreiging

Het hoofdkwartier van de politie in Dallas is urenlang zwaar bewaakt geweest vanwege een dreiging. Die was anoniem binnengekomen en was gericht tegen politieagenten, maakte het korps bekend. 

Het hoofdbureau werd door speciale politie-eenheden bewaakt, zei verslaggever Jeroen de Jager, die aan het begin van de avond ter plekke was. Op de daken zaten scherpschutters. Het gebied rond het bureau werd afgesloten. 

Een parkeergarage bij het politiebureau werd doorzocht. In de loop van de avond maakte de politie bekend dat er geen verdachten zijn gevonden en ook geen verdachte pakketjes. 

Wouter Zwart NOS
@WouterZwart
Politiebureau Dallas on lockdown. Zorgen over een mogelijke man op het dak van de parkeergarage achter het gebouw.
3 jaar geleden
Dallas Police Dept
@DallasPD
The search of the 3rd floor will conclude in a few minutes. No suspicious person or items found.
3 jaar geleden

Hoe concreet de dreiging was en waar die uit bestond, is onduidelijk.

Afgelopen vrijdag schoot een 25-jarige Afghanistan-veteraan in Dallas vijf politieagenten dood. Dat gebeurde bij een demonstratie tegen het gewelddadige optreden van de politie tegen zwarte Amerikanen. 

Protesten

In de dagen voor de schietpartij in Dallas was in Baton Rouge, Louisiana, een zwarte man doodgeschoten door de politie. Ook in St. Paul, Minnesota werd een zwarte man dodelijk geraakt door politiekogels

Gisteravond gingen in tal van Amerikaanse steden mensen de straat op om te protesteren tegen de politie. Daarbij werden soms wegen geblokkeerd. Ook in Baton Rouge gingen mensen de straat op. Er waren relletjes tussen de oproerpolitie en Black Panther-activisten, van wie sommigen over straat liepen met geweren, wat is toegestaan in Louisiana.  

Millions March NYC
@MillionsMarch
We ready, we coming! NYC moving through tunnel on FDR drive #BlackLivesMatter #DelrawnSmall
3 jaar geleden

STER Reclame