NOS Sport

Vetter: puntentotaal verrast me nog het meest

Vetter: niet gedacht dit nu te kunnen

Met een magistrale meerkamp, met maar liefst vier persoonlijke records, veroverde Anouk Vetter als eerste Nederlandse de Europese zevenkamptitel. Kort na afloop van de 800 meter kon de 23-jarige atlete het nog amper geloven.

"Dit is echt bizar. Ik ging er met volle moed in en het was ontzettend zwaar. Het is gelukt! Echt ongekend, maar het publiek heeft me heel erg geholpen."

De 800 meter is het minste nummer van Vetter, maar ze hield zich dit keer goed staande. Op Nana Djimou mocht ze 14 seconden toegeven. "Het was echt heel zwaar, ik zat na 300 meter lopen al helemaal stuk. Toen dacht ik echt: o nee, niet nu! Gelukkig kon ik nog doorlopen, want ik wilde per se die 6600 punten."

Medaille in Rio

Dat lukte Vetter en daarmee vestigde ze ook een nieuw Nederlands record (6626 punten). Het oude record was met 6545 punten in handen van Dafne Schippers.

"Mijn puntentotaal was goed, maar ik durf nog niets te zeggen over Rio. Op deze manier kan ik meedoen voor een medaille. Echt dat puntentotaal verbaast me nog het meest, dit is echt een droom."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl