De Wit-Russische speerwerpster Tatsiana Chaladovitsj pakt de Europese titel
NOS Sport

Speerwerpster Chaladovitsj Europees kampioen

Tatsiana Chaladovitsj heeft haar eerste Europese titel bij het speerwerpen veroverd. De 25-jarige Wit-Russische atlete had aan 66,34 meter genoeg voor goud.

Het zilver ging zaterdagavond in Amsterdam naar de Duitse Linda Stahl met een afstand van 65,25 meter. Sara Kolak uit Kroatië won de bronzen medaille met 63,50.

Wereldkampioene Katharina Molitor uit Duitsland tekende met 63,20 meter wel voor haar beste prestatie van het seizoen, maar eindigde als vierde.

De Franse hordenloper Dimitri Bascou

Dimitri Bascou verovert de Europese titel op de 110 meter horden. Daarmee nam de Fransman revanche voor twee jaar geleden in Zürich, toen hij derde werd. Bascou kwam goed uit de startblokken en liep vanaf het begin voorop, maar omdat hij een paar horden raakte, kwam Balázs Baji uit Hongarije nog erg dichtbij.

Het verschil op de meet was slechts 0,03 (13,25 om 13.28). Wilhem Belocian, een van de twee landgenoten van Bascou in de finale, veroverde brons in 13,33.

Natalija Prysjtsjepa uit Oekraïne won na een zinderde race de titel op de 800 meter. Met een machtige eindsprint ging ze in de slotfase Renelle Lamote (Fra) en Lovisa Lindh (Zwe) net voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl