Het 55-jarige Engelse parlementslid Angela Eagle doet een gooi naar het leiderschap van Labour ANP

Het Engelse parlementslid Angela Eagle bindt de strijd aan met Jeremy Corbyn om het leiderschap van de Britse Labour-partij. Dit heeft ze volgens Engelse media vandaag aangekondigd.

Eagle daagt de huidige leider Corbyn uit, die niet van plan is op te stappen na het referendum over het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Binnen de linkse Labour-partij is stevige kritiek op Corbyns campagne tegen de brexit. Hij zou een halfslachtige campagne hebben gevoerd voor een blijvend EU-lidmaatschap en te weinig hebben gedaan om de Labour-achterban te overtuigen van de nadelige gevolgen van een brexit.

Wegsturen

Corbyn vindt dat hij door de leden is gekozen en laat zich daarom niet wegsturen. Ook heeft hij binnen de Labour-fractie nog wel steun. Afgelopen dagen heeft het partijbestuur geprobeerd een crisis binnen de partij te bezweren, maar dat is nog niet gelukt. 

Eagle wil niet langer wachten en gaat zich maandag officieel kandidaat stellen. Dan zal ze ook haar visie op het land en een sterke Labourpartij bekendmaken. Ze heeft de steun van vijftig Labour-parlementariërs die nodig is om de strijd aan te gaan met Corbyn. 

Eagle komt uit Yorkshire en is in 1992 in het parlement gekozen. Ze komt regelmatig op voor de rechten van vrouwen en minderheden. 

STER reclame