Gedenkplek bij het hoofdbureau van politie in Dallas AFP

Politie ook in andere steden en staten VS doelwit

time icon

Naast de dodelijke schietpartij op de politie in Dallas zijn ook elders in de VS agenten het doelwit geworden van de woede over politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. Enkele uren voordat een zwarte man vijf blanke agenten doodschoot in Dallas, opende een 37-jarige man het vuur op passerende auto's op een snelweg in Tennessee. 

Daarbij kwam een vrouw om, een raakten drie anderen, onder wie een politieagent, gewond. Alle slachtoffers waren blank.

De dader, net als de schutter in Dallas een oud-militair, zei dat het politiegeweld tegen zwarten hem tot zijn daad had geïnspireerd, zo hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Hij kon pas een dag later verhoord worden, omdat hijzelf ernstig gewond raakte bij zijn arrestatie door politiekogels. 

Hinderlaag

In Atlanta is een politieagent vanuit een passerende auto beschoten. Het is niet duidelijk of de agent gewond is geraakt. En in St. Louis werden politiemensen in een hinderlaag gelokt en bedreigd, zo heeft de politie gemeld. 

Bij al deze incidenten wordt een verband gelegd met het politiegeweld van eerder deze week waarbij twee zwarte mannen zonder duidelijke reden door politieagenten werden doodgeschoten. 

Andere politiekorpsen melden dat ze bestookt worden met dreigementen; in een aantal gevallen heeft de politie besloten dat agenten niet meer alleen over straat mogen gaan, maar met zijn tweeën moeten patrouilleren. 

STER Reclame