AFP
NOS Sport

Spanovic neemt revanche, geen maat op Perkoci en Wlodarczyk

Ivana Spanovic veroverde de titel bij het verspringen en nam daarmee revanche voor de EK van twee jaar geleden in Zürich. De nummer twee van 2014 had aan een sprong van 6,94 meter genoeg voor het goud.

In 2014 spring Éloyse Lesueur (Fra) 4 centimeter verder dan Spanovic. Bij de EK indoor van vorig jaar nam de Servische 26) al revanche: ze pakte de titel en zag de Française vijfde worden. Lesueur ontbrak in Amsterdam. De Britse Jazmin Sawyers en de Duitse Malaika Mihambo (beiden 22) wonnen zilver en brons.

Vierde titel op rij discuswerpster Perkovic

Olympisch kampioene Sandra Perkovic uit Kroatië (26) veroverde kroonde zich voor de vierde keer op rij tot Europees kampioen bij het discuswerpen. Met een worp van 69,97 meter kwam zij als enige bij de 70 meter in de buurt.

De plekken twee, drie en vier waren voor Duitsland. Julia Fischer was gooide het verst (65,77) en won zilver. Dankzij een worp van 63,89 meter kreeg Shanice Craft het brons. Nadine Müller was met 62,63 de enige Duitse zonder eremetaal.

Ook Wlodarczyk weer oppermachtig

Net als Perkovic bij het discuswerpen deed ook de favoriet bij het kogelslingeren wat van haar werd verwacht. Anita Wlodarczyk uit Polen prolongeerde haar titel. In de finale was de afstand van 78,14 meter voldoende voor de gouden medaille. De wereldrecordhoudster duldde daarmee niemand in haar buurt.

De Duitse Betty Heidler, Europees kampioene in 2010, eindigde op gepaste afstand als tweede met 75,77 meter. De Duitse stopt aan het einde van dit seizoen. Het brons was voor Hanna Skydan uit Azerbeidzjan. Zij wierp de kogel naar een afstand van 73,83 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl