Voor het eerst meer overledenen dan geboortes in EU

tijd van publicatie
ANP

Voor het eerst in de geschiedenis van de Europese Unie was er de afgelopen jaar geen natuurlijke bevolkingsgroei. Er zijn 5,2 miljoen mensen overleden, terwijl er 5,1 miljoen kinderen werden geboren. 

Dat heeft Eurostat, het onderzoeksbureau van de EU, berekend. Door immigratie groeide de bevolking toch met bijna twee miljoen tot boven de 510 miljoen inwoners. De bevolking is het hardst gegroeid in Luxemburg, daarna volgen Oostenrijk en Duitsland.

In Nederland waren er wel net iets meer geboortes dan sterfgevallen. Mede daardoor zijn er bijna 80.000 mensen bijgekomen tussen 1 januari 2015 en 1 januari 2016. In totaal woonden er op 1 januari van dit jaar 16.979.100 mensen in ons land.

De Nederlandse bevolking maakt in 3,3% uit van de totale bevolking van de EU. Duitsland heeft met ruim 82 miljoen mensen de meeste inwoners van de EU. Dat is omgerekend 16% van het totaal. Daarna volgen Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië. Tezamen huisvesten die landen meer dan de helft van de inwoners van de Europese Unie.

STER reclame