AFP
NOS Nieuws

Ministerie pakt onderzoek e-mails Clinton weer op

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton is nog niet van de kwestie rondom haar privé-mailadres af. Nu de FBI heeft besloten haar niet verder te vervolgen, pakt het ministerie van Buitenlandse Zaken het weer op. Clinton heeft gevoelige informatie via haar privémail verstuurd in de tijd dat ze minister van Buitenlandse Zaken was.

De FBI heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar Clinton en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat ze heel erg onvoorzichtig heeft gehandeld met zeer vertrouwelijke informatie, maar dat er geen reden is om haar te vervolgen.

Eerder was het ministerie al begonnen aan een intern onderzoek naar het e-mailverkeer van Clinton, maar dat werd stilgelegd toen de FBI een eigen onderzoek startte. Niet alleen Clinton, maar ook een aantal van haar voormalige medewerkers zullen worden onderzocht. Inmiddels werken zij ook niet meer bij het ministerie.

Voor Clinton is het lastig dat de kwestie voortduurt, terwijl ze campagne aan het voeren is. Bovendien is onduidelijk hoe lang het duurt voor het onderzoek van het ministerie is afgerond. Mocht het leiden tot een sanctie dan zullen de Republikeinen dat zeker tegen haar gebruiken in hun campagne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl