Franse fans vieren in Parijs de winst op Duitsland
NOS Nieuws

'Wij zijn Les Bleus, wij zijn de baas'

In de Franse hoofdstad Parijs hebben duizenden voetbalfans de 2-0 overwinning op Duitsland gevierd. Op grote schermen in de speciaal ingerichte fanzone bij de Eiffeltoren zagen ze hoe Frankrijk zich donderdagavond plaatste voor de EK-finale.

"Ik ben heel emotioneel. Ik heb moeite om het onder woorden te brengen", zei een fan na afloop. "We zijn Fransen, we zijn Les Bleus. Wij zijn de baas. Zo simpel is het."

Duizenden fans in Parijs zien Frankrijk winnen van Duitsland

"We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden vaak de bal", blikte een andere Franse supporter terug op het duel. "Daarna hadden we het moeilijk, maar het doelpunt zorgde voor een kentering. Dat was de basis van onze overwinning."

Marseille

In Marseille, waar de wedstrijd werd gespeeld, was het ook feest na afloop. Vooral uitblinker Antoine Griezmann, die beide doelpunten maakte, kreeg veel complimenten. "Hij was geweldig met twee mooie goals. We zijn klaar voor de finale", zei een supporter.

Die finale spelen de Fransen zondag tegen Portugal. Het vertrouwen in een goede afloop is nu groot. "Onze verdediging was goed en onze keeper Hugo Lloris redde ons een paar keer. We hebben een goed team en ik ben er zeker van dat we de finale ook winnen. Met 3-0", zei een andere fan.

Rellen

Een paar uur na de wedstrijd kwam het op de Champs-Élysées in Parijs tot rellen tussen Franse fans en de oproerpolitie. De supporters gooiden onder meer flessen naar de agenten. De politie zette traangas in om de relschoppers uit elkaar te drijven. Zeker twee van hen werden gearresteerd.

Rellen op Champs-Élysées na overwinning op Duitsland

In de Duitse hoofdstad Berlijn was ook een speciale fanzone ingericht. In de buurt van de Brandenburger Tor keken tienduizenden fans naar de verloren wedstrijd.

"Frankrijk was beter", vond een van de fans. "Maar ik vond wel dat de scheidsrechter verkeerde beslissingen nam. Nu hoop ik maar dat Frankrijk zondag van Portugal wint en Europees kampioen wordt."

Ook een andere supporter had kritiek op scheidsrechter Rizzoli. "Hij maakte wel een paar fouten, vond ik. Duitsland was erg sterk, maar dit keer ongelukkig helaas."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl