NOS SportAangepast

Sintnicolaas stijgt weer na favoriete onderdeel, Braun verliest terrein

Sintnicolaas richt zich op, Braun verliest terrein

Op zijn favoriete onderdeel, het polsstokhoogspringen, heeft Eelco Sintnicolaas zijn tegenvallende tienkamp bij de EK atletiek een beetje kleur gegeven. De meerkamper uit Vaassen, die na een jaar blessureleed in Amsterdam vooral wedstrijdritme wil opdoen, sprong over 5,30 meter.

Een evenaring van zijn persoonlijk record op 5,45 meter zat er niet in voor Sintnicolaas. Bij zijn laatste poging belandde hij bovendien naast het kussen, maar de kwetsuren lijken mee te vallen.

De 5,30 meter van Sintnicolaas was niet de beste sprong in het veld. De Belg Thomas Van Der Plaetsen liet 5,40 meter noteren en nam daarmee de koppositie over van Oleksej Kasjanov. Jorge Ureña, de nummer twee van het klassement na zes onderdelen schakelde zichzelf uit bij het discuswerpen. De Spanjaard kwam niet tot een geldige worp.

Tienkamper Ureña vergooit kansen, coach ontroostbaar

Braun verliest terrein

Voor Pieter Braun liep het polsstokhoogspringen uit op een teleurstelling. Hij kwam niet in de buurt van zijn persoonlijk record (5,05 meter) en moest genoegen nemen met 4,60 meter. Daardoor zakte Braun naar de zesde plaats. Zijn achterstand op het podium bedraagt inmiddels 226 punten, terwijl zijn voorsprong op de nummers zeven en acht juist verwaarloosbaar is.

Eerder op de dag presteerde Braun naar vermogen op de 110 meter horden en het discuswerpen. Op de 110 meter horden liep hij de derde tijd in 14,49 seconden en bij het discuswerpen kwam Braun tot 40,90 meter.

Tienkamper Pieter Braun tijdens de EK atletiek in Amsterdam

Voor Eelco Sintnicolaas rest niets meer dan een plek in de middenmoot. Na een rampzalige start op de 110 meter horden, is de tienkamp afmaken het hoogst haalbare geworden.

Op de 110 meter horden kwam hij struikelend en wel over de finish, maar met 16,24 seconden konden zijn laatste klassementsaspiraties in de prullenbak.

Net als gisteren revancheerde hij zich een beetje op de technische nummers. Via het discuswerpen (41,94 meter) en vooral het polsstokhoogspringen werkte Sintnicolaas zich weer op van de 18de naar de 11de plaats.

Stand tienkamp na acht onderdelen

Atleet Punten
1. Thomas Van Der Plaetsen (Bel) 6.828
2. Oleksej Kasjanov (Oek) 6.782
3.Michail Dudas (Ser) 6.703
4. Adam Helcelet (Tsj) 6.620
5. Romain Barras (Fra) 6.523
6. Pieter Braun 6.477
11. Eelco Sintnicolaas 6.329

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl