NOS Sport

Samuel en Van Schagen hebben goede moed voor finale

Samuel en Van Schagen hebben goede moed voor finale

Jamile Samuel en Tessa van Schagen plaatsten zich bij de EK atletiek op woensdag overtuigend voor de finale van de 200 meter. Beide atletes eindigden in hun halve finale als tweede.

Van Schagen hoefde in de series niet in actie te komen, in tegenstelling tot Samuel. Iets wat volgens Van Schagen nog wel eens in haar voordeel uit kan pakken.

"Ik denk wel dat dat scheelt, omdat je wat energie kan sparen. Ik heb straks pas m'n tweede race terwijl Jamile al haar derde moet lopen, dat is toch wel een stukje zwaarder", aldus Van Schagen.

Samuel niet tevreden met tijd

In haar tweede race van de dag was Samuel iets sneller dan in de eerste, maar reden tot blijdschap was er niet voor de 24-jarige sprintster.

"Ik ben niet tevreden, ik wil onder de 23 seconden lopen. Normaal kan ik dat makkelijk en nu zit ik er een beetje tegenaan te hikken."

Gevraagd naar wat er mogelijk is in de finale antwoordde beide atletes positief. "In de finale is alles mogelijk, gewoon zo hard mogelijk lopen en dan zien we het wel", zei Schagen. "Alles kan, niks is onmogelijk", voegde Samuel daaraan toe.

Samuel en Van Schagen naar finale 200 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl