Dumoulin: slechte benen, daarna niet meer aangedrongen

Tom Dumoulin kan dit jaar een goed klassement in de Tour vergeten. In de vijfde etappe naar Le Lioran verloor hij 23.45 minuten op de nieuwe geletruidrager Greg van Avermaet. Dumoulin heeft nooit expliciet gezegd voor het klassement te gaan, maar de 98ste plek in de eerste bergrit, valt hem tegen. "Ik was niet zo goed als ik had gehoopt."

"Toen ik moet lossen, dacht ik wel: het heeft geen zin om aan te klampen, dit is een mooie dag om tijd te verliezen. Dus ik heb niet meer aangedrongen, maar in eerste instantie had ik de benen gewoon niet." 

Dumoulin richt zich nu op de twee tijdritten die in de tweede en derde week op het programma staan. "Ik wist dat het klassement een onwaarschijnlijk scenario was. Dat wist ik voor de Tour al na een valpartij en toen ik een beetje ziek was. Dan heeft het ook geen zin vandaag te forceren. Nu sta ik op veel tijd, de komende dagen is er in de ontsnappingen veel mogelijk."

Wanneer we Dumoulin in de aanval zien, laat de Limburger nog in het midden. "Zodra ik me weer goed voel. Als ik in de ontsnapping zit, wil ik winnen. Misschien is dat over twee dagen, misschien over een week. Ik ga niet mee om met mijn kop in beeld te rijden."

STER reclame