Van Avermaet: Rode Duivels kunnen zich nu aan mij optrekken

Greg Van Avermaet beleefde woensdag met de ritwinst en de gele trui de mooiste dag uit zijn wielerleven. "Ik was blij met mijn etappezege van vorig jaar en nu pak ik ook de gele trui", aldus de Belg van BMC. "Alles verliep ideaal vandaag. Dit is once in a lifetime. Ik ga genieten."  

Op de slotklim, de Col du Perthus, liet Van Avermaet zijn landgenoot Thomas De Gendt achter zich en hij reed solo verder richting de meet in Le Lioran. "Ik voelde me goed op de klim. Daarom ging ik alleen verder", aldus de Belg.

 Terug van sleutelbeenbreuk

Vorig jaar pakte Van Avermaet de 13de etappe van de Tour. Andere mooie zeges: een etappe en het puntenklassement in de Vuelta a España van 2008 en Parijs-Tours in 2011. Eerder dit jaar toonde hij zijn goede vorm met de zege in Omloop Het Nieuwsblad en de Tirreno-Adriatico.

Door een val in de Ronde van Vlaanderen begin april brak Van Avermaet zijn sleutelbeen, waardoor hij een streep moest zetten door het restant van het voorjaar. De Belg kwam echter sterk terug met de winst van woensdag in de Tour als hoogtepunt. 

STER reclame