Ignisious Gaisah in actie bij de EK atletiek in Amsterdam
NOS Sport

Verspringer Gaisah als vijfde naar finale, sprinters eenvoudig door

Ignisious Gaisah heeft zich geplaatst voor de finale van het verspringen bij de EK atletiek in Amsterdam. De in Ghana geboren Nederlander, in 2013 nog tweede bij het WK in Moskou, sprong in zijn derde poging 7,97 meter. Dat was goed voor de vijfde plaats in de kwalificatie en een plek in de finale van donderdag.

Gaisah verzekerde zich op het laatste moment van een startbewijs voor de EK. Het doel is nu de limiet voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en een medaille. Gaisah, met een brede glimlach: "Alles is mogelijk."

Verder dan Rutherford

De beste sprong van de dag kwam op naam van Michel Tornéus. De 30-jarige Zweed, vier jaar geleden in Zürich goed voor brons bij de EK, sprong ruim 20 centimeter verder dan Gaisah (8,19 meter).

Olympisch en wereldkampioen Greg Rutherford was tevreden met een sprong van 7,93 meter. Ook die afstand was genoeg voor de finale.

Sprinters eenvoudig door

Op de 100 meter drongen Hensley Paulina en Solomon Bockarie zonder problemen door tot de halve finales. Bockarie won zijn serie, Paulina werd tweede.

Zowel Bockarie (29) als Paulina (23) bleef boven zijn persoonlijke toptijd. Bockarie liep met 10,26 secondende vijfde tijd in de voorrondes. Paulina was met 10,36 goed voor de elfde tijd. Beiden leken ze niet tot het uiterste te gaan.

De Turk Ramil Guliyev was het snelst: 10,21. Bockarie en Paulina krijgen in de halve finales gezelschap van Churandy Martina die rechtstreeks is geplaatst. Martina liep dit jaar al 10,08 seconden. De halve finales worden woensdagavond gelopen.

Zelfvertrouwen

Na de race toonden beide sprinters zich vol zelfvertrouwen. "Mijn doel is de finale en dan misschien het podium", verklaarde Bockarie. Hensley verwacht een Nederlands feestje in het Olympisch Stadion. "Wij staan morgen met drie Nederlanders in de finale."

Paulina en Bockarie door op 100 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl