Vlinderscrime.nl
NOS Nieuws

Explosief gevonden onder auto misdaadblogger

Het pakketje dat dit weekend werd gevonden onder de auto van ex-crimineel en misdaadblogger Martin Kok was een explosief. Dat heeft de politie bevestigd. Kok had de vondst van de bom onder zijn auto bij de Amstelkade in Amsterdam op zijn eigen misdaadsite gemeld.

Kok schreef dat het café waar hij zaterdag was, werd ontruimd omdat er iets verdachts onder zijn auto zat. De explosievenopruimingsdienst maakte het explosief onschadelijk.

Beschoten

Wie de bom heeft geplaatst, is onbekend. Kok denkt dat publicaties op zijn site over een liquidatieonderzoek de aanleiding zijn.

Hij hoopt dat op camerabeelden van het café te zien is wie het explosief onder zijn auto plaatste. Bang is hij niet. "Ik vat het maar op als een compliment dat ik op een dodenlijst sta", zegt Kok. "Maar het heeft geen zin om bang te zijn. Als ze je willen pakken, dan pakken ze je toch wel."

In november vorig jaar werden het huis en de auto van Martin Kok beschoten. Twee mannen kregen daarvoor anderhalf en een jaar cel. Kok weet die schietpartij aan zijn publicaties over vrienden van Willem Holleeder.

De politie is op zoek naar mensen die tussen 19.30 en 22.00 uur aan de Amstelkade iets verdachts hebben gezien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl