Turnbondscoach Mitch Fenner (70) overleden

Mitch Fenner ANP

Turnbondscoach Mitch Fenner is op 70-jarige leeftijd overleden. Fenner leed sinds enkele jaren aan kanker en overleed zondagmiddag aan de gevolgen van zijn ziekte.

Fenner was een succesvol coach bij de Britse turnbond, voor hij in 2010 bij de Nederlandse bond begon als adviseur. Sinds februari 2012 was Fenner bondscoach van de turnmannen.

Op Twitter stromen de reacties op zijn overlijden binnen.

Epke Zonderland
@epkez
Gisteravond kwam het onverwachte en trieste nieuws dat onze Bondscoach Mitch is overleden. Wat een gemis
3 jaar geleden
Hans van Zetten
@HansvanZettenTV
Met het overlijden van bondscoach Mitch Fenner verliezen de turners een ongekende inspirator en de BBC een gepassioneerd turncommentator.
3 jaar geleden
Vlado Veljanoski
@VladoVeljanoski
Mitch Fenner RIP. It was always good to work with this special person, pleasant, humor, remarkable, passionate coach, legendary BBC voice.
3 jaar geleden

De Engelsman was de drijvende kracht achter het plan om de turnmannen als team naar de Spelen van Rio te krijgen, vertelt turnverslaggever Edwin Cornelissen.

"Turnen was in Nederland altijd een individuele sport, maar Fenner geloofde in het team. Hij heeft een einde gemaakt aan de rivaliteit tussen de steunpunten in Heerenveen en Den Bosch en ervoor gezorgd dat de turners gingen geloven in de teamprestatie. Hij was een echte motivator."

In aprilĀ plaatsten de turnmannen zich bij het olympisch kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Een reportage uit 2014 over de ziekte van Fenner

STER Reclame