Kitty NOS

Dat een cosmetisch arts niet hetzelfde is als een plastisch chirurg is lang niet bij iedereen bekend. Ook Kitty wist het niet. Zij liet een buikwandcorrectie uitvoeren door een cosmetische arts. "Hij maakte een goede indruk. Ik vertrouwde hem volledig." Na de operatie ging het echter mis. Ze kreeg een complicatie. 

"Toen ik in 2014 voor het eerst in de kliniek kwam, deed de arts het voorkomen alsof het een kleine ingreep was waar ik snel van zou herstellen, maar dat bleek niet zo te zijn." 

Ik bleef me niet lekker voelen. Iets klopte niet.

Kitty

Ze kreeg een bloeduitstorting in de huid van haar buik. "Eerst was het een infectie. Ik kreeg er nog antibiotica voor, maar bleef me niet lekker voelen. Iets klopte niet."

Ze ging terug naar de kliniek en vroeg de arts hoe het kon dat haar buik zo dik bleef. Hij vertelde haar dat het erbij hoorde en Kitty werd naar huis gestuurd.

"Pas een aantal weken later, toen het niet overging, besloten ze een echo te maken. Toen bleek er dus een flinke bloeduitstorting te zitten. Als die er niet uit wordt gehaald, kan dat gevaarlijk zijn." 

Beestachtige wijze

Intussen ontstond er een gat bij de hechting. "Onder de douche sijpelde het oude bloed uit het litteken." De arts reageerde volgens Kitty laconiek. "Hij zei: het komt wel goed, dit komt soms voor." 

In de kliniek hebben ze geprobeerd de bloeduitstorting weg te halen. Volgens Kitty gebeurde dat op "beestachtige" wijze. "Het litteken was zo ver open gaan staan. Ze hebben heel hard op mijn buik geduwd om het oude bloed weg te halen. Toen ik na die ingreep in de auto zat, brak ik." 

Ze vindt het onmenselijk hoe de arts haar heeft behandeld. Ze is naar een plastisch chirurg gegaan die het litteken heeft hersteld. "Dat ging op een hele andere manier. Ik werd onder algehele narcose geplaatst en niet onder een plaatselijke verdoving. Ik moest ook een paar dagen in het ziekenhuis blijven, ter observatie." 

Ik kwam er pas achteraf achter dat hij een cosmetisch arts was en geen plastisch chirurg.

Kitty

Het gaat nu weer goed met haar, al is ze wel erg geschrokken van de hele ervaring. "Ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren. Ik kwam er pas achteraf achter dat hij een cosmetisch arts was en geen plastisch chirurg. Hij maakte bovendien een goede indruk."

Ze adviseert anderen die ook een buikwandcorrectie willen laten doen om zich goed te laten informeren en informatie op te vragen over de behandelend arts en de kliniek. "Vaak staat op papier van het ziekenhuis onder de naam wat voor soort arts het is. Als ik die oude papieren er nu bij haal staat er inderdaad niet dat hij een plastisch chirurg is." 

'Op een gegeven moment had ik een gat in m'n buik'

STER reclame