Nino Schurter
NOS Sport

Vijfde wereldtitel mountainbiker Schurter

Mountainbiker Nino Schurter heeft in het Tsjechische Nove Mesto voor de vijfde keer de wereldtitel op de crosscountry veroverd. De 30-jarige Zwitser, die ook in 2012, 2013 en 2015 al de beste was, had na 27,4 kilometer zeventien seconden voorsprong op Jaroslav Kulhavy en dertig op Julien Absalon.

De Zwitser, de Tsjech en de Fransman delen al jaren de lakens uit. Schurter won naast zijn vijf wereldtitels goud bij de Europese Spelen en brons (2008) en zilver (2012) op de Olympische Spelen. De 31-jarige Kulhavy is de wereldkampioen van 2011 en de olympisch kampioen van 2012. Absalon, 35 jaar inmiddels, won olympisch goud in 2004 en 2008 en heeft eveneens vijf wereldtitels op zijn naam staan.

Van Houts zestiende

Op ruime afstand van de topdrie eindigde Ondrej Cink, die vorig jaar brons voor zich opeiste, als vierde. Beste Nederlander was Rudi van Houts. De Brabander, die de wedstrijd vooral als voorbereiding op de naderende Spelen beschouwde, werd zestiende op ruim vierenhalve minuut van de winnaar. Voormalig wereldkampioen bij de beloften Michiel van der Heijden moest genoegen nemen met de 38ste plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl