NOS Voetbal

Powerpointpresentatie Lagerbäck zorgt voor hilariteit

Lagerbäck: IJsland moet geloven dat het kan winnen van Frankrijk

Ontspannen en niets te verliezen. Die gemoedstoestand straalt de IJslandse ploeg uit in aanloop naar de confrontatie met Frankrijk in de kwartfinales van het EK. Verliezen mag, al winnen ze liever.

"Frankrijk is favoriet, maar ik zou ze niet zwaar favoriet willen noemen. Kansenverhouding 40-60, zoiets?", ventileerde bondscoach Lars Lagerbäck op de persconferentie met kenmerkende monotone stem zijn mening over de voor IJsland historische wedstrijd. "Maar als we geloof in onszelf houden, kunnen we het Frankrijk moeilijk maken."

Teambespreking

Lagerbäck probeerde dat geloof op zijn selectie over te brengen door onder meer het gebruik van een powerpointpresentatie. "Ik toonde tijdens een teambespreking een plaatje met de route naar huis en een naar Marseille (waar de halve finale wordt gespeeld, red.)", vertelde de Zweedse coach.

"Het was weer eens wat anders, een probeersel", gaf Lagerbäck toe, wat voor gegniffel zorgde bij IJsland-aanvoerder Aron Gunnarsson: "Ik denk dat het verstandiger is dat je vooral blijft coachen."

Leicester City

Aanvoerder Gunnarsson ging in op de vraag of IJsland een voorbeeld neemt aan de prestaties van Leicester City, dat afgelopen seizoen verrassend kampioen werd in de Premier League. "We willen niet zoals Leicester zijn. Ze hebben het fantastisch gedaan, maar wij zijn IJsland, dat is onze identiteit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl