Bezoekers Sensation laten zich niet afschrikken door dreiging

Voor het dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena zijn opvallend strenge veiligheidsmaatregelen genomen. Zwaar bewapende agenten van een speciale eenheid staan voor de Arena, waar Sensation om 22.30 uur begint. Ze hebben petten op, maar de helmen hangen klaar aan de riem en ze staan met de wijsvinger bij de trekker.

Eerder deze week kwam bij de gemeente "een signaal" binnen dat er misschien iets zou gebeuren bij het evenement in de Arena. Wat voor signaal dat was, wil de gemeente niet zeggen, maar er werden meteen extra veiligheidsmaatregelen afgekondigd. 

Gemoedelijk

De organisatie had bezoekers gevraagd vroeg te komen in verband met de strenge controles. Iedereen wordt gefouilleerd. Dat gebeurt altijd in verband met drugs, maar nu wordt duidelijk ook op andere zaken gecontroleerd. Mensen mogen geen rugzakken en grote tassen mee naar binnen nemen. Alleen een tasje van maximaal 20 bij 20 centimeter mag mee.

Door de controles ontstonden er lange rijen bij de ingangen. Zeker anderhalf uur nadat het evenement was begonnen, stonden er daardoor nog bezoekers buiten. Volgens verslaggever Marc Hamer lijkt iedereen de extra veiligheidsmaatregelen te accepteren en is de sfeer gemoedelijk.

Gasten mochten vanavond ook niet in de parkeergarage onder de Arena parkeren. Veel mensen parkeerden in parkeergarages in de buurt of kwamen met het openbaar vervoer. 

STER reclame