Hollandse Hoogte

Edwin (34) is een Sensation-bezoeker van het eerste uur. Hij miste geen enkele editie. Tot dit jaar. Hij had al kaartjes gekocht, maar ziet af van het feestje. De line-up valt tegen, de combinatie van Sensation White en Black zint 'm niet en de veiligheidsmaatregelen waren voor hem de druppel.

De gemeente Amsterdam neemt vanavond extra veiligheidsmaatregelen rondom het dancefeest Sensation. Eerder deze week kwam bij de gemeente "een signaal" binnen dat betrekking had op het evenement in de Amsterdam Arena. Wat voor signaal dat is, blijft onbekend.

Voor Edwin blijven er te veel vragen onbeantwoord. "Het is voor mijn gevoel toch een serieuze dreiging, waar door de organisatie te weinig over gecommuniceerd wordt. Normaal gesproken parkeer je onder de Arena. Nu mag dat niet. Waarom dan? Hoe serieus is het?"

Een naar onderbuikgevoel was uiteindelijk de reden niet te gaan. "Ik kan wel gaan, maar sta dan toch niet lekker te feesten daar." Edwin gaat nu met zijn vier Sensation-vrienden voetbal kijken en bier drinken.

Gewoon gaan

Een vrouw van 40, die niet bij naam wil worden genoemd, maakt zich nergens zorgen om. De extra maatregelen zijn voldoende, denkt zij. "Ik ga gewoon lekker feesten. Ik vertrouw erop dat de gemeente de juiste maatregelen heeft genomen."

Ook denkt ze dat de maatregelen juist afschrikken. "Daardoor is de kans juist kleiner dat er echt iets gebeurt." Het is nog even de vraag hoe ze naar de Arena afreist. "Daar ben ik nu over aan het appen. Ik denk toch maar met de auto. We vertrekken op tijd, dan moet het goed komen met de vertraging." 

Bij de vriendengroep van Jarno (27) is geen enkele vrees voor vanavond. Daar hebben een paar vrienden zich de afgelopen week juist nog bij het feestgezelschap gevoegd. Wel snapt Jarno dat mensen afzien van het feest. "Ik vind de mededeling vooral een beetje vaag. Een beetje onnodig eigenlijk. Je creëert onrust. Is er nou echt iets aan de hand of niet?"

Zelf heeft hij daar dus geen last van. Met acht man sterk reizen ze vanavond naar de Arena af. "Maatregelen of niet: ik heb d'r zin in."

Geen aanwijzingen aanslag

Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zijn er geen aanwijzingen voor een aanslag. Wel is het volgens de gemeente nog steeds verstandig om die extra veiligheidsmaatregelen te nemen. NOS-justitieredacteur Remco Andringa: "We leven nu eenmaal in een tijd waarin onze veiligheid net iets minder vanzelfsprekend is dan vroeger."

STER reclame